Nieuwkomers in de stad

Korte cursus “Nieuwkomers in de stad” juni t/m september 2021

De plantengroei in het stedelijk gebied verandert steeds weer. Kijk in de nieuwe Heukels ‘flora en in de nieuwe Stadsflora van de Lage landen van Ton Denters. Dan ontdek je dat er weer een paar honderd soorten in deze boeken zijn opgenomen. De meeste nieuwe planten hebben een relatie met het stedelijk gebied. Met een korte cursus in de zomer van 2021 willen we speciale aandacht voor deze nieuwkomers vragen.
De cursus bestaat uit 1 avond en 3 excursies en ziet er als volgt uit:
ma 14 juni: Startavond cursus, 19.30 uur, binnen.
ma 5 juli: Avondexcursie. 19.00 / 19.30 uur
za 4 september: ochtendexcursie, 9.30 uur
za 18 september: ochtendexcursie, 9.30 uur.
De excursielocaties zijn afwisselend in Tilburg en Breda.
Voor de cursus vragen we € 25,- per deelnemer.
Tijdens de startavond bespreken we verschillende plantengroepen die we in de stad kunnen tegenkomen. Tijdens de excursies gaan we hiernaar op zoek. Een snuffeltocht naar fijnstralen, grassen, varens, klokjes, kruisbloemigen, enz.
De cursus wordt georganiseerd en gegeven door leden van het districtsteam Noord-Brabant Baronie (district 23).
Door de Coronaregels weten we niet precies op welke manier we de cursus kunnen verzorgen. We gaan ervan uit dat het mogelijk is om weer fysiek bij elkaar te komen. Het maximale aantal deelnemers is 25. Bij overschrijding van het maximale aantal deelnemers is de datum van aanmelden bepalend.

Opgave voor de cursus is mogelijk via: floronnoordbrabantbaronie@gmail.com onder vermelding cursus Nieuwkomers in de stad.

Saxifraga in het stedelijk gebied ; foto Rutger Barendse