Paddenstoelen werkgroep

Hoewel er nu al ondanks de warmte en droge weken toch volop paddenstoelen zijn, starten we met excursies van de werkgroep paddenstoelen op 11 september 2024.

Daarna gaan we op stap op de volgende woensdagmiddagen:

25 september

2 oktober

9 oktober

16 oktober

23 oktober

We starten om 13.30 uur  en sluiten rond 16.00 uur af. Het eerste gebied dat we bezoeken is Het Ulvenhoutse Bos. Je kunt parkeren langs de Huisdreef. Hier zijn parkeerplekjes voor bezoekers aan dit bos.

Samenkomst: Parkeerplaats Huisdreef, Breda.

De volgende te bezoeken gebieden worden in  overleg met de deelnemers vastgesteld. Dit zal mede afhankelijk zijn van weersomstandigheden en te verwachten paddenstoelen. We denken hierbij Chaamse bossen, Boswachterij Dorst (zuidelijk kant), Galderse heide omdat de gemeente er bezig met verbetering en verder wil ik oude bosgebieden in de buurt van Breda bekijken, (zie de website over groen erfgoed;  https://rce.webgispublisher.nl/Viewer.aspx?map=groen%5Ferfgoed ).  Maar andere suggesties vanuit de groep zijn welkom. We hopen op weer veel mooie vondsten.

Graag verwelkomen we jullie op 11 september om 13.30 uur op parkeerterrein van het Ulvenhoutse bos.

Voor informatie over de excursies kun je contact opnemen met Piet van Iersel ierse196@planet.nl  of met Jacques Rovers jarovers@ziggo.nl